Adatvédelem

A SZABÁLYZAT HATÁLYA

 

Jelen Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) a https://emokemarketing.hu címen elérhető oldalhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatásokra és adatkezelésekre terjed ki.

A Szabályzatnak érvényessége határozatlan idejű. A Szabályzatot az adatkezelő bármikor módosíthatja, módosításáról az Adatkezelő a felhasználókat megfelelő módon (hírlevélben vagy belépéskor felugró ablakban) tájékoztatja. A tájékoztatás a módosítás hatályba lépését megelőzően, oly időben történik, hogy a felhasználó dönthessen a módosítás elfogadásáról vagy a regisztrációja törléséről.

Ellenkező kikötés hiányában a Szabályzat hatálya nem terjed ki azon szolgáltatásokra és adatkezelésekre, melyek az oldalon hirdető harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, egyéb kampányaihoz kapcsolódnak. Ellenkező kikötés hiányában a Szabályzat hatálya nem terjed ki olyan honlapok szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a fenti oldalon található hivatkozás vezet.

 

FOGALOM-MEGHATÁROZÁSOK

 

  • Felhasználó: az adatkezelő által működtetett oldal szolgáltatásait igénybe vevő személy, aki az oldalon megfelelően vásárolt.
  • Személyes adat: bármely meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható.
  • Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása.
  • Adatkezelő: a weboldalnak az ÁSZF-ben megjelölt üzemeltetője.
  • Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.
  • Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.
  • Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.
  • Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.
  • Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is – személyes adatok feldolgozását végzi.
  • Automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora.
  • Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: adatok tárolása, adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

 

A KEZELT ADATOK KÖRE ÉS AZOK MEGJELENÉSE

 

  • A felhasználó döntése alapján megadható adat: e-mail cím, kereszt- és vezetéknév, cím, telefonszám.
  • A rendszer működése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít (így különösen: IP cím, illetve egyes esetekben az operációs rendszer és a böngésző típusa).
  • Ezen automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.
  • Az Adatkezelő jogosult a regisztrációs menü tartalmát megváltoztatni, egyes adatmezőket törölni, illetve újabb adatmezőket létrehozni, különösen ha a felhasználók igényei, szokásai szükségessé vagy indokolttá teszik.
  • Az Adatkezelő nem jogosult a megadott adatokat megváltoztatni.

 

ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS FELTÉTELEI

 

  • Az adatkezelésre a weboldalon található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása.
  • Az adatkezelés célja a weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. Ezen belül:
    • az e-mail cím a kapcsolattartást,
    • az e-mail cím és a jelszó a felhasználó bejelentkezéskor történő azonosítását,
    • az egyéb adatok a nyújtott szolgáltatás teljesítésének megvalósulását, valamint számlázást szolgálják.
  • Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.
  • Amennyiben a felhasználó ehhez a regisztráció során vagy a szolgáltatás igénybevétele során később bármikor hozzájárult, az adatkezelő jogosult arra, hogy a felhasználó regisztráció során megadott e-mail a szolgáltatással összefüggő promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet vagy bármilyen célú reklámot küldjön.
  • Amennyiben a felhasználó ehhez hozzájárul, a regisztráció során megadott adatokat az adatkezelő felhasználhatja a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési felületek személyre szabására, valamint a kilépéskor betöltendő oldal kiválasztására. Ezen műveletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, számítástechnikai program által történnek.
  • Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel.
  • Adatkezelő a neki megadott személyes, számlázási és egyéb adatokat nem ellenőrzi, azokért felelősséget nem vállal. A megadott adatok megfelelősségéért, valóságtartalmáért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel és vásárlásokkal összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta vagy megadta adatait regisztráció nélkül (amennyiben a regisztráció nélküli lehetőséget választja a felhasználó).

 

HOZZÁFÉRÉS A KEZELT ADATOKHOZ

 

  • Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára, amely részére történő adatközléshez Felhasználó kifejezetten hozzájárul- történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.
  • Az adatkezelő fenntartja magának azt a jogot, hogy egyes technikai műveletek céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe.

 

ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

 

  • Az adatkezelő a felhasználó által megadott személyes adatok kezelésére a felhasználó a szolgáltatásról – az adott felhasználói névvel és jelszóval– való kiiratkozásának időtartamáig jogosult. A törlés időpontja a felhasználó kiiratkozásának (törlési igényének) beérkezésétől számított 15 nap.
  • Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén vagy a felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult a felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult az adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.
  • A felhasználó által megadott személyes adatok – abban az esetben is, ha a felhasználó a szolgáltatásról nem iratkozik le – addig kezelhetőek az adatkezelő részéről, amíg a felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok kezelésének megszüntetését. A felhasználó adatkezelés megszüntetésére irányuló, a szolgáltatásról való leiratkozás nélküli kérése a szolgáltatás igénybe vételéhez fűződő jogát nem érinti, azonban előfordulhat, hogy személyes adatok hiányában egyes szolgáltatásokat nem tud majd igénybe venni. Az adatok törlésére, az erre irányuló kérés beérkezésétől számított 15 napon belül kerül sor.
  • A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Ha a felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

 

RENDELKEZÉS SZEMÉLYES ADATOKRÓL

 

  • A felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatkezelők nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységükről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A felhasználó a kérelmét írásban, postai vagy elektronikus úton küldheti meg az adatkezelő részére a weboldalon található elérhetőségekre. Az adatkezelő a kérelem megérkezésétől számított 15 napon belül köteles válaszolni. E-mail esetében a kézhezvétel időpontjának az elküldést követő munkanapot kell tekinteni.
  • A tájékoztatást az adatkezelő csak akkor tagadhatja meg, ha azt törvény lehetővé teszi. Az adatkezelő köteles a felhasználóval a felvilágosítás megtagadásának indokát közölni.
  • Személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igény írásban, postai vagy elektronikus úton küldheti meg az adatkezelő részére a weboldalon található elérhetőségekre küldött küldeménnyel kérhető.
  • Egyes személyes adatok módosítása emellett történhet a személyes profilt tartalmazó oldalon történő módosítással is.
  • Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

FELHASZNÁLÓ, VÁSÁRLÓ FELELŐSSÉGE

 

  • A felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely más felhasználók érdekeit sérti.
  • A felhasználók az oldal használata során – például fórumon – más személyek adatait csak akkor hozhatják nyilvánosságra, tehetik mások számára hozzáférhetővé, ha ahhoz az érintett személy is hozzájárult.
  • Az érintett hozzájárulása nem szükséges nyilvános közszereplése esetében, vagy az általa korábban korlátozás nélkül nyilvánosságra hozott adatok tekintetében.
  • Amennyiben bárki tudomást szerez arról, hogy az oldalon reá vonatkozó személyes adatot tettek hozzáférhetővé, ezt az üzemeltető felé jelezheti. Amennyiben az érintettség igazolt, az üzemeltető az adatokat törli. Az üzemeltető az érintettség igazolásának hiányában is jelezheti a felhasználónak, hogy az általa hozzáférhetővé tett adatok tekintetében hozzá kifogás érkezett.

 

ADATKEZELŐ FELELŐSSÉGE

 

  • Az adatkezelő minden tőle elvárható, szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.
  • Az adatkezelő szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat az üzemeltető az érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.
  • Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat az adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.
  • Az adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli és azokat harmadik félnek át nem adja. Kivételt képez ez alól az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat.

 

JOGÉRVÉNYESÍTÉS

 

  • A felhasználók adatkezeléssel, az oldal használatával kapcsolatos panaszaikkal, kifogásaikkal fordulhatnak közvetlenül az adatkezelőhöz, aki minden tőle telhetőt megtesz az esetleges jogsértések megszüntetése és orvoslása érdekében.
  • A felhasználó az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyv alapján adatkezeléssel kapcsolatos jogait bíróság előtt érvényesítheti, valamint panaszával fordulhat az adatvédelmi biztoshoz, illetve más, jogszabályban az adatvédelmi panaszok kezelésével megbízott hatósághoz.

 

ADATKEZELŐ ELÉRHETŐSÉGEI, ADATAI

 

 

Legutóbbi frissítés dátuma: 2017.06.19.