Miért elengedhetetlen a marketing egy cég életében?

Miért elengedhetetlen a marketing egy cég életében?

Marketing és reklám ugyanaz?

A reklám és a marketing között különbség van. A reklám többnyire egy figyelemfelhívó kép vagy mozgóképsorozat, a marketing viszont egy komplett értékesítéshez vezető folyamat, amelynek csak piciny része maga a reklám. A reklám megszólít, de a marketing által jutsz hozzá a termékedhez vagy a szolgáltatásodhoz.

Hol van jelen a marketing?

Az egyszerű szórólapok készítésétől a piackutatáson keresztül az árlisták és szállítási feltételeken át a cégreklámig (tévében, újságban, interneten és egyéb promóciós tevékenységekben) szinte mindenhol. Felelős az aktuális ajánlatok kiadásáért, árengedmények és egyéb akciók megalkotásáért, a megrendelések kivitelezéséért, ráadásul mindehhez egy megfelelő stratégiát szükséges kidolgozni.

Létfontosságú a marketing egy vállalkozásban?

Igen. Egy jó szakember meglátja a legjobb lehetőségeket, amelyek a fogyasztókat és a vállalat igényeit egyaránt kielégítheti. Az igények felméréséhez pedig egy óriási adag megértésre és empatikusságra van szükség a szakértelem mellett (a kívánt win-win helyzet érdekében), hiszen az a cél, hogy mindenki jól járjon!

TIPP

Mivel a vállalkozások a marketing segítségével biztosítják bevételeiket, ezért a régi ügyfelek megtartása éppen olyan fontos, mint az újak felkutatása. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján kijelenthető tehát, hogy csak egy megfelelő szakember (vagy vállalatai marketingcsoport) általi marketing stratégia képes sikereket elérni. Merjük szakemberek segítségét igénybe venni!