Facebook csoportok, de miért is?

csoportok

Facebook csoportok, de miért is?

A Facebook folyamatosan figyeli a felhasználók viselkedését, aminek a sok hasznos fejlesztés az eredménye. Ilyen például a csoportok és a céges oldalak összekapcsolási lehetősége is. Most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel!

A csoportod lehet nyilvános, zárt és titkos. Attól függően, hogy milyen szerepet tölt be a céged életébe. Általában VIP ügyfeleknek vagy előfizetőknek szokták létrehozni a zárt csoportot, tehát presztízs értékként pozícionálják.

Nagy előny az összekapcsolásnak, hogy nem kell személyes profillal posztolni, a céges oldalunk nevében is tudunk írni. Ez sok dolgozónak jelent könnyebbséget. Viszont érdemes átgondolni, mielőtt cselekszünk, mert a csoportok lényege éppen a személyességen alapul.

A “belsőt” nézve sok hasznos információt és statisztikát kapunk. Láthatjuk a növekedést, a csoporttagok aktivitását és viselkedését. Ez hasznos segítség a jövőbeni témák és tartalom tervezéséhez, hiszen ezektől válik egy csoport aktívvá.

Jelentős előrelépés, hogy a tagfelvételt tudjuk automatizálni. Sok esetben probléma volt, hogy irreleváns emberek voltak a csoportokban, de ezt már elő tudjuk szűrni néhány “felvételi” kérdéssel. Az összetartó közösséget felesleg olyan emberekkel tarkítan, akiknek az érdeklődése, célja nem egyezik meg a csoport szellemével.

Hátrányként, az elérés észlelhetően csökkenését tudjuk megemlíteni. Ez pedig több, mint valószínű, hogy egyet jelent: a fizetett hirdetések hamarosan elérik a csoportokat is.

TIPP

Ahhoz, hogy fel tudd pörgetni a saját csoportodat első lépésként két fontos dolgot kell megtervezned:

  • Kik lesznek a csoport tagja?
  • Mi lesz a kommunikáció fő vonala?

Ezek nélkül nehéz a csoporttagok figyelmét fenntartani és aktivizálni őket. Jó hír viszont, hogyha ezeket sikeresen megállapítod, egy erős és összetartó közösséged tudsz építeni a márkád alatt.

Tetszett a cikk? Oszd meg vagy írd meg véleményed ezzel kapcsolatban, fűzz a témához egyéb infót!