Facebook hírfolyam: spammerek kizárva!

spam stop

Facebook hírfolyam: spammerek kizárva!

Rengeteg időt tud elvenni az, amikor az ismerőseink telespammelik a hírfolyamunkat.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan tartalmat osztanak meg folyamatosan, amik teljesen haszontalanok és általában hamis híroldalakról származnak. Ezek között gyakran elvesznek a számunkra érdekes (és valós) posztok. Itt volt tehát az ideje, hogy a Facebook cselekedjen és előtérbe helyezze a releváns posztokat.

Júniusban egy új algoritmust jelentettek be, ami segíteni fog, hogy kevesebb zavaró tartalmat lássunk a hírfolyamunkban.

Ez természetesen nem csak miattunk történik, a Facebook azt szeretné, hogy minél több időt töltsünk a felületén. Ha valóban érdekes tartalmakkal találkozunk, ezt nem lesz nehéz elérnie.

Felismerték, hogy van egy csoportja a felhasználóiknak, akik naponta akár 50 ilyen hamis posztot is megosztanak. Ezek a cikkek kattintásvadász cikkek, tehát teljesen haszontalan és nem ritkán ferdítésekből építkező anyagok. Általában AdSense-ből bevételt remélő oldalak művei.
A reggeli kávé mellé vagy elalvás előtti böngészéshez jól fog jönni, hogy nem minden második poszt egy clickbait megosztása lesz, hanem valóban minket érdeklő posztok és cikkek kerülnek a hírfolyamunkba. Időt nyerünk és könnyebben jutunk érdemes információkhoz.

A céges oldalaknak nem kell aggódniuk, az algoritmus kifejezetten a személyes bejegyzéseket fogja visszavenni.