Hogyan építsünk fel egy landing oldalt?

Hogyan építsünk fel egy landing oldalt?

A landing oldal egy jó lehetőség, hogy a termékedet vagy szolgáltatásodat értékesítsd. Azonban a konverziók itt sem jönnek maguktól, ezért adunk néhány tippet, amivel tökéletesítheted a landoló oldaladat. Nézzük!

 1. Headline
  Hajtás felett egy főkép és egy főcím – alcím kapjon helyet. Ezek tartalmazzanak valami ígéretet, amire megoldást ad a terméked/szolgálatatásod.
 2. Design
  A landing legyen letisztult és átlátható, minden zavaró tényezőtől mentes. Nem szükséges menüsáv, a bannereknek pedig nincs helyük. Sőt, minden kifelé mutató linket törölj és a beágyazott videóknál is vigyázz, nehogy a végén YouTuben kössön ki a látogatód.
 3. Előnyök
  Legyen minimum egy Előnyök rész. Itt is vigyázz, ez ne egy száraz felsorolás legyen, mert nem a 10.000 W erő az előny, hanem az, hogy gyorsabb vele dolgozni, tehát több idő marad a szeretteidre.
 4. CTA
  Ez a cselekvésre felhívó gomb (call to action). CTA nélkül ugyanis nincs landing. Minden rész végén érdemes betenni és a szövegezését E/1 személyben megfogalmazni (pl.: MEGVESZEM!). Színe mindenképpen kontrasztos legyen, jól különüljön el a többi résztől.
 5. Űrlap
  Az űrlap mindig legyen a lehető legrövidebb, felesleges adatokkal ne fárasszuk a látogatót, mert rontja a konverziót. Egy név, e-mail cím vagy megrendelésnél irányítószám, telefonszám és cím bőven elegendő.
 6. Mobil optimalizáltság
  Tegyük reszponzívvá a landinget, hiszen ma már akár 80%-os a mobilos megnyitása az oldalaknak.
 7. Bizalomépítő elemek
  Használj bizalomépítő elemeket, vásárlói visszajelzéseket, értékeléseket (testimonial) vagy rólunk mondták részt. Legjobb, ha arccal és névvel tudod prezentálni a véleményeket, kérd meg a vásárlóidat, hogy felhasználhasd a visszajelzésüket.
 8. Sürgető elemek
  Használj sürgető elemeket, mert ezek emelik a konverziót.
  De csak akkor tedd, ha valós!
  Egy minden nap visszaszámláló óra, amivel azt kommunikálod, hogy csak ma elérhető az ajánlatod, nagy öngól. A vásárlóid szemében komolytalanná válsz.

TIPP!

Érdemes landingek esetében A/B tesztelni, így lehetőségünk nyílik maximálizálni a sikert. Ehhez azonban már jobb, ha szakemberre bízzuk az oldal felépítését, mert egyébként könnyen magas költségekkel járhat a tesztelés.

Szeretnél még olvasni a landingekről? Kattints ide a cikkünkre, ahol bővebben foglalkoztunk a landing oldal keresőoptimalizálásával.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal, hogy nehogy lemaradjanak róla!

cikk írása tabletenVagy kérj tőlünk ingyenes árajánlatot az új landing oldaladhoz és mi elkészítjük neked a weboldalahoz illőt!