Mire figyelj idén a weboldaladdal kapcsolatban?

Weboldal fejlesztés 2018

Mire figyelj idén a weboldaladdal kapcsolatban?

A weboldalakkal kapcsolatos trendek hihetetlenül gyorsan változnak, az egyik évben felkapott sablonok, színek és elrendezések a következőben már divatjamúltnak számítanak. Nincs ez másként 2018-ban sem, ezért jobb, ha tisztában vagy ezzel az 5 meghatározó irányzattal.

Animációk
A videók mellett egyre népszerűbbek az animációk. Tulajdonképpen ez nem meglepő, hiszen olyan világban élünk, ahol mindenki rohan és alig van ideje a tartalomfogyasztásra. Az információk gyors átadására nyújtanak megoldást az animációk, amelyek elkészítéséhez ma már több eszköz áll a rendelkezésedre. Az ilyen elemeket a weboldaladba építve növelheted az elkötelezettséget, sőt akár a logódat is egyedivé teheted.

Aszimmetrikus elrendezés
2010 egy új hullámot hozott a webdizájn területén, a tervezők olyan oldalakat kezdtek építeni, amelyek végre minden technikai eszközön tökéletes elrendezésben jelentek meg. Az aszimmetrikus stílus úttörője 2015-ben a Spotify volt, ami egyre nagyobb teret nyer. Az elrendezésre vonatkozóan idén nincsenek kőbe vésett szabályok: a jobbra, a középre és a balra igazított menüsorok és elemek egyaránt elfogadottak.

Megugrik az e-kereskedelem
A Black Friday és a Cyber Monday után felmerül a kérdés: mi a következő lépcső? Annyi biztos, hogy lesz, hiszen az elektronikus kereskedelem világszerte egyre nagyobb arányban van jelen és nagyon sok kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. A jövőben nem lesz elég egy jól összeállított oldal, az ehhez kapcsolódó e-mail marketingre szintén figyelmet kell fordítani – korábban már írtunk ITT arról, hogy ez egyáltalán nem halott, csak tudni kell használni.

Jön a hangvezérlés
Azt már tudod, hogy a chatbotok kiváló reklámeszközök, de nem ez az egyetlen technikai újdonság, amire érdemes odafigyelned. Folyamatosan fejlődik a hangvezérlés, itt van például a Google Home, az Apple Siri, nemrég pedig az Assistant és az Alexa jelentette be az együttműködését. Ezek az eszközök egyre több termékben lesznek jelen, ami a weboldalakat is érinti – éppen ezért jobb, ha figyelemmel követed az ezzel kapcsolatos innovációkat.

Játékos illusztrációk és merész színek
Természetesen nem feledkeztünk meg a vizuális megjelenés egyik meghatározó részéről, vagyis a színekről. A visszafogott árnyalatokat idén a figyelemfelhívó társaik váltják fel, amelyeket nemcsak a logód vagy az oldalad tervezésénél érdemes használnod, hanem a vidám illusztrációk elkészítésénél is.

TIPP

Ha olyan egyedi színt szeretnél létrehozni, ami nemcsak megragadja, hanem fenn is tartja a figyelmet, akkor hívd segítségül a Khroma-t , amely az 50 kedvenc árnyalatod felhasználásával gyakorlatilag az ízlésedhez igazodva alakít ki egy teljesen egyedi színt.